Wednesday, November 5, 2008

Dragos Bucur - Contratimp





Dragoş Bucur, unul dintre cei mai în vogă actori romani din generaţia tînără, dă viaţă personajului principal, Călin Boboc, în Contra timp, cel mai nou film de acţiune produs de MediaPro Pictures. Călin, proaspăt promovat în funcţia de inspector şi şeful echipei de la Crimă Organizată, este pe cale să anihileze cel mai mare clan mafiot din Bucureşti. Întreaga operaţiune este însă dată peste cap atunci cînd un membru al echipei sale este răpit şi ameninţat cu moartea. Foarte sigur pe sine, responsabil şi pasionat de ceea ce face, Călin ţine enorm la colegii săi şi este gata oricînd să încaseze un glonţ pentru fiecare dintre ei.



Despre personajul pe care-l interpretează în Contra timp, Dragoş spune că este “un poliţist bun, care-şi cunoaşte meseria, nu acţionează după reguli stricte, dar mai calcă strîmb din cînd în cînd. Şi cred că tocmai asta îl face şi mai interesant ca personaj. Culmea e că atunci cînd depăşeşte limitele care îi sunt impuse de meserie, reuşeşte să rezolve lucrurile.” De asemenea, Călin se impune şi îşi conduce echipa fără să facă pe şeful sau să dea ordine.

Dragoş îşi aduce aminte cu plăcere de filmări, pentru că a avut şansa de a lucra alături de o echipă de profesionişti foarte bine închegată. Deşi ritmul a fost unul alert, cei implicaţi în proiect au ştiut să destindă atmosfera, să rîdă şi să se relaxeze. Un moment care ar ocupa cu siguranţă un loc pe podium la ”cele mai amuzante întîmplări din timpul filmărilor” este cel în care echipa năvălea într-o încăpere. ”În timp ce noi ameninţam cu pistoalele şi urlam foarte grav: Nu mişca, stai pe loc, Poliţia!, în secunda următoare ne-am trezit că încărcătorul pistolului pică pe jos şi noi rămînem cu partea de sus a armei”, a povestit Dragoş, amuzat.



O experienţă foarte fericită a fost şi colaborarea cu Jesus del Cerro, cel care a regizat şi serialul Cu un pas înainte. Deşi Dragoş a fost sceptic să lucreze cu un străin, în primul rînd din cauza limbii, spre surprinderea lui, s-au înţeles foarte bine încă de la primul cadru şi s-au sfătuit pe parcursul întregului proiect. ”Încă de la Băieţi buni, o replică mi se părea că sună penibil: Nu mişca, Poliţia! Ştiam însă că e o replică necesară. L-am rugat să lucrăm împreună la ea, să vedem cum ar suna mai bine. El mi-a zis: stai liniştit, în spabiolă sună şi mai penibil: alto, polizia! Pînă la urmă, am lucrat la replică şi am făcut-o să sune mai bine”, a mărturisit Dragoş.

No comments:

Google